Thënie për lotët (6 thënie)

Lotët e botës janë një kualitet i përhershëm. Për cilindo që fillon të qajë, dikut tjetër dikush pushon së qari. Të dyja janë vërtetë për të qeshur.

Nuk kam asgjë për të dhënë veç gjakun, mundin, lotët dhe djersën.

Lotët që kam derdhur për Gjermaninë janë tharë. Unë e kam larë fytyrën time.

Buzëqeshja e gëzimit është shumë më afër lotëve se qeshjes.

Lotët janë gjuha e heshtur e pikëllimit.

Skena e teatrit është vendi ku lotët e virtuozëve dhe të dobtëve janë të përzier bashkë.