Thënie për heshtjen (10 thënie)

Çdo fjalë është si një njollë e panevojshme mbi heshtjen dhe hiçin.

Heshtja është arma e fundit e pushtetit.

Budallai është një i marrë që nuk flet, dhe kështu është më i pranueshëm se i marri që flet.

Ne duhet të bëjmë dallimin në mes të folurit për të mashtruar dhe të qëndruarit heshtur për të qenë i rezervuar.

Asgjë nuk e forcon autoritetin aq shumë sa heshtja.

Heshtja është magjia e budallenjve.

Se e vërteta duhet të jetë e heshtur thuajse kisha harruar.

Një gojë e mbyllur nuk kap miza.

Kur e vërteta është e zëvendësuar me heshtjen, atëherë heshtja është një gënjeshtër.

Lotët janë gjuha e heshtur e pikëllimit.