Thënie nga Jevgeni Jevtushenko (9 thënie)

Unë e dua sportin, sepse i dua jetën; dhe sporti është një nga gëzimet bazë të jetës.

Biografia e një poeti është poezia e tij. Të gjitha të tjera janë poshtëshënime.

Në Rusi të gjithë tiranët besojnë se poetët janë armiqtë e tyre më të rrezikshëm.

Letërsia shërben si një kontroll moral ndaj politikës.

Kur e vërteta është e zëvendësuar me heshtjen, atëherë heshtja është një gënjeshtër.

Kur fillon e ndjen dhimbjen e të tjerëve, atëherë lind njeriu

Zilia është fyerje ndaj vetvetes.

Vetëm atje ku ndjesia e dhimbjes për të tjerët fillon, atje fillon poeti.

Koha gjithsesi ka dëshmuar se më kryeneçët janë më inteligjentët.