Thënie për dhimbjen (7 thënie)

Kritika mund të mos jetë e pranueshme, por është e nevojshme. Ajo përmbush të njëjtin funksion që ka dhimbja në trupin njerëzor. Ajo tërheq vëmendjen ndaj gjendjes jo të shëndoshë të gjërave..

Dhimbja është e rëndë ose e lehtë, nëse është e lehtë, durohet me kollaj; nëse është e rëndë, pa dyshim do të jetë e shkurtër.

Kur fillon e ndjen dhimbjen e të tjerëve, atëherë lind njeriu

Të qeshësh vërtet do të thotë që ju të jeni të zotë ta merrnin dhimdjen tuaj në duart tuaja dhe të luani me të!

Miqësia e përkryen lumturinë dhe e zbeh mjerimin, nëpërmjet dyfishimit të gëzimit tonë dhe ndarjes përgjysmë të dhimbjes sonë.

Vetëm atje ku ndjesia e dhimbjes për të tjerët fillon, atje fillon poeti.

Zoti është koncepti me të cilin ne matim dhimbjen tonë.