Thënie për mirëkuptimin (7 thënie)

Unë nuk mëtoj të jem hyjnor. Kurrë nuk kam mëtuar për pastërtinë e kulluar të shpirtit. Unë vetëm bëra këngë dhe iu përgjigja pyetjeve sa më ndershëm që munda… Por ende unë besoj në paqen, dashurinë dhe në mirëkuptimin.

Asgjë nuk mund të jetë më shumë në kundërshtim me fenë dhe klerin sa arsyeja dhe mirëkuptimi i përbashkët.

Kur fillon e ndjen dhimbjen e të tjerëve, atëherë lind njeriu

Mirëkuptimi i përbashkët është sensi i ralizuar i proporcionit.

Për të qenë krejtësisht grua ti ke nevojë për një mësues, dhe tek ai të kesh mirëkuptimin e jetës tënde. Ke nevojë për një burrë që ta shikosh me respekt. Nëse e shfronëzon atë, mos u habit që ti je e pakënaqur, dhe gratë e pakënaqura nuk mund të duhen gjatë.

Unë jam i prirur dhe i stërvitur të kem mirëkuptimin e plotë me njerëzit që dehen.

Zemërimi dhe intoleranca janë armiqtë e mirëkuptimit.