Thënie për respektin (13 thënie)

Kam më shumë respekt për njeriun i cili më le të di ku qëndron, edhe nëse është gabim. Se për atë i cili vije si një engjëll dhe nuk është asgjë veçse djall.

Secili duhet respektuar si individ, por asnjëri të mos idolizohet.

Vetërespekti nuk njeh konsiderata.

Për të gjallët e kemi borxh respektin, por për të vdekurit e kemi borxh vetëm të vërtetën.

Kur vdiste i respektuarshmi plaku i familjes, trupin e tij e futnin në baltë siç bëjmë edhe sot. Mirëpo pjesëtarëve që mbeteshin të gjallë u çfaqej në ëndërr fytyra e të vdekurit dhe bile m’e fuqishme dhe më e rreptë, u flitte, i qërtonte, i përkëdhelte n

Është një ndërmarrje e çuditshme t’i bësh njerëzit e respektuar të qeshin.

Unë i respektoj vetëm ata që më rezistojnë mua, por nuk mund t’i toleroj ata.

Për të qenë krejtësisht grua ti ke nevojë për një mësues, dhe tek ai të kesh mirëkuptimin e jetës tënde. Ke nevojë për një burrë që ta shikosh me respekt. Nëse e shfronëzon atë, mos u habit që ti je e pakënaqur, dhe gratë e pakënaqura nuk mund të duhen gjatë.

Kur njerëzit nuk na respektojnë ne jemi tejet të fyer; megjithatë me zemrën e tij askush nuk e respekton veten shumë.

Ti duhet të respektosh njerëzit dhe të punosh rëndë që të jesh në formë. Unë stërvitesha pa masë. Kur lojtarët e tjerë shkonin në plazh pas stërvitjes, unë vazhdoja të stërvitesha.