Thënie nga Zhan Baptist Pokelën – Molieri (37 thënie)

Ka pretendentë për devotshmëri aq sa dhe për guximin.

Perëndia është e vërtetë se i ndalon disa kënaqësi, por një kompromis zakonisht mund të gjendet.

Nxitimi i paarsyeshëm është rruga e drejtpërdrejtë e gabimit.

Detyra e komedisë është për t’i korrigjuar njerëzit duke i zbavitur.

Unë ushqehem me supë të mirë, jo me fjalë të bukura.

Njeriu duhet të hajë për të jetuar, jo të jetojë për të ngrënë.

Unë parapëlqej më mirë një ves të kënaqshëm se një virtyt të mërzitshëm.

Njeriu i urtë është superior ndaj çdo fyerjeje që mund t’i bëhet, dhe përgjigja më e mirë për sjelljet e këqija është durimi dhe vetëpërmbajtja.

Unë dua të të dallohen nga pjesa tjetër; të them të vërtetën, ai që është mik i të gjithë njerëzimit nuk është miku im.

Nga të gjitha marrëzitë nuk ka marrëzi më të madhe se të duash ta bësh botën një vend më të mirë.