Thënie për vetëpërmbajtjen (2 thënie)

Njeriu i urtë është superior ndaj çdo fyerjeje që mund t’i bëhet, dhe përgjigja më e mirë për sjelljet e këqija është durimi dhe vetëpërmbajtja.

Vetëpërmbajtja është një virtyt vetëm për ata që mendohet se e kanë një alternativë.