Thënie për marrëzinë (11 thënie)

Marrëzia lidhet me zemrën e fëmijës.

Budallai është një i marrë që nuk flet, dhe kështu është më i pranueshëm se i marri që flet.

Lufta përmban aq shumë marrëzi dhe ligësi, sa që shumë duhet shpresuar nga progresi i arsyes.

Këshillat në pleqëri janë marrëzi; e çka mund të jetë më absurde se të bëjmë parashikimet tona për rrugën që na ka mbetur pranë mbarimit të udhëtimit tonë.

Nga të gjitha marrëzitë nuk ka marrëzi më të madhe se të duash ta bësh botën një vend më të mirë.

Të tentosh shkatërrimin e pasioneve tona është një marrëzi e madhe. Sa qëllim fisnik është ai i një zelltari që e torturon veten si një i çmendur në mënyrë që të mos dëshirojë asgjë, të mos dashurojë asgjë, të mos ndjejë asgjë, dhe i cili, nëse ia arrin, do të përfundojë në një monstër të tërë!

Asgjë nuk botë nuk është më e rrezikshme se injoranca e sinqertë dhe marrëzia e ndërgjegjshme.

Bukuria dhe marrëzia janë miq të vjetër.

Ma falni marrëzinë ashtu si edhe unë ua fal atyre që mendojnë se nuk flasin marrëzira.

Kur je i ri, ti bën shumë gjëra të marra.