Thënie për vetveten (27 thënie)

Shiko çfarë mjetesh përdor një njeri, shqyrtoi motivet e tij, vëzhgoi kënaqësitë e tij. Njeriu thjesht nuk mund ta fshehë veten!

Unë festoj veten time, dhe këndoj veten.

Unë ekzistoj siç jam, kjo është e mjaftueshme.

Pa e ditur se kush jam dhe pse jam këtu, jeta është pamundur.

Poeti gëzon privilegjin e pakrahasueshëm të jetë vetvetja dhe të tjerët, si të dojë.

Unë jam goxha e vështirë për veten time në përgjithësi.

Mendja është gjithçka. Çfarë mendoni, ai jeni.

Buddha

Paqja e shpërblen vetveten.

Bukuria është si ti ndihesh me veten, dhe ajo pasqyrohet në sytë e tu. Nuk është diçka fizike.

Askush nuk mund t’ju këshilla më të mira se vetja.