Thënie nga Buddha (12 thënie)

Çfarëdo fjalësh të shenjta lexoni, çfarëdo fjalësh të bukura flisni, asnjë të mirë nuk sillni nëse nuk veproni sipas atyre që lexoni dhe flisni.

Buddha

Këmba e ndien veten se është këmbë vetëm kur prek tokën.

Buddha

Mbajtja e trupit në shëndet të mirë është një detyrë… përndryshe ne nuk do të jemi në gjendje të mbajmë mendjen tonë të fortë dhe të kthjellët.

Buddha

Me mijëra qirinj mund të ndizen nga një qiri i vetëm, dhe jeta e një qiriu nuk do të shkurtohet. Lumturia kurrë nuk zvogëlohet nëse e ndajmë me të tjerët.

Buddha

Mendja është gjithçka. Çfarë mendoni, ai jeni.

Buddha

Të zgjuarit i zbukurojnë fjalët me mendimet e tyre, duke i situr ato si në sitë.

Buddha

Thenie nga Buda

Është më mirë të pushtosh veten se të fitosh mijëra beteja. Atëherë fitorja është e juaja. Atë nuk ta rrëmben dot kush, as engjejt, as demonët, parajsa apo ferri.

Buddha

Ju nuk do të ndëshkoheni për zemërimin tuaj, ju do të ndëshkoheni nga zemërimi juaj.

Buddha

Tri gjëra nuk mundet me u fshehë: dielli, hëna dhe e vërteta.

Buddha

Virtytet ashtu si Muzat përfytyrohen në grup gjithmonë. Një parim i mirë kurrë nuk gjen vend i vetmuar në një zemër.

Buddha