Thënie për zemërimin (10 thënie)

Pikëllimi është si kanceri, e ha mikpritësin, ndërsa zemërimi është si zjarri, pastron duke djegur.

Zemërimi është armik i jodhunës dhe krenaria është përbindëshi që e kapërdin atë.

Zemërimi është një acid që mund të dëmtojë më shumë enën në të cilën ai ruhet sesa këdo tjetër.

Kush veçohet kërkon kënaqësinë e tij dhe zemërohet kundër gjithë diturisë së vërtetë.

Ju nuk do të ndëshkoheni për zemërimin tuaj, ju do të ndëshkoheni nga zemërimi juaj.

Buddha

Zemërohem të gaboj kur e di se kam të drejtë.

Zemërimi banon vetëm në gji të budallenjve.

Njeriu duhet ta harrojë zemërimin e tij para se të shkojë të flejë.

Zemërimi dhe intoleranca janë armiqtë e mirëkuptimit.

Kur kam të drejtë, unë zemërohem Churchill zemërohet kur është gabim. Ne jemi të zemëruar me njëri tjetrin shumicën e kohës.