Thënie për ferrin (14 thënie)

Ferri është një auditor gjysmë i mbushur.

Vendi më i nxehtë në Ferr është i rezervuar për ata që mbeten ansjanjës në kohët e konfliktit të madh moral.

Nëse je duke kaluar nëpër ferr, vazhdo të ecësh.

Lermëni të shkoj në ferr, kjo është e gjitha çfarë ju kërkoj, dhe unë do të vazhdoj t’i mallkoj ata që janë atje, dhe ata do të më shikojnë nga lart e do të më dëgjojnë, kështu që unë të mund të marr pak rrezatim nga lumturia e tyre.

Mëkatarët do të hanë frutin e sjelljes së tyre.

Vërtet e kam të vështirë të kuptoj se si do të donte ndokush që kristianizmi të jetë i vërtetë, pasi vetë gjuha e shkrimit thotë se njerëzit që nuk besojnë, gjë që përfshin babanë tim, vëllanë tim dhe pothuaj krejt miqtë e mi të ngushtë, do të dënohen. Kj

Thenie nga Buda

Është më mirë të pushtosh veten se të fitosh mijëra beteja. Atëherë fitorja është e juaja. Atë nuk ta rrëmben dot kush, as engjejt, as demonët, parajsa apo ferri.

Buddha

Oh, kërcënimet e Ferrit dhe Shpresa e Parajsës! Një gjë fundja është e qartë – Kjo Jetë ikën; një gjë është e qartë e gjithçka tjetër Rrenë – Lulja që një herë ka lulëzuar, vdesë përjetë.

Priftëria patriarqike bëri vegël të qëllimit të saj fenë, dhe me fuqinë e kësaj, dyke u dëftyer si kyçmbajtës i qiellit dhe i dheut e vështronte veten si përfaqësonjës pushtet plotë të Perëndisë edhe në Parajsë edhe në Ferr, dhe po tund fenë si këmborë fr

Nuk ka ferr më të madh se dështimi në një synim të madh.