Thënie për moralin (11 thënie)

Qoftë vetëm për hir të hijeshisë, unë përpiqem të mbetem moralisht i pastër.

Vendi më i nxehtë në Ferr është i rezervuar për ata që mbeten ansjanjës në kohët e konfliktit të madh moral.

Për shkak të kushteve të ndryshme të njerëzve, ndodh që disa veprime janë virtuoze tek disa njerëz, po aq të pajtueshme e të përshtatshme për ta, ndërsa të njëjtat veprime janë imorale për të tjerët, sa të papërshtatshme dhe të papajtueshme për ta.

Forca ime ka forcën e dhjetëve, sepse zemra ime është e pastër.

Morali ekziston në të gjitha vendet ku ka ligje dhe qeveri; nuk ka afrikan, aziatik apo evropian: ka të mirë dhe të keq.

Shifra, industria, dhe moraliteti i priftërisë, si dhe përkushtimin i njerëzve janë rritur dukshëm nga ndarja totale e kishës nga shteti.

Letërsia shërben si një kontroll moral ndaj politikës.

Morali është dobësia e trurit.

Përkryerja e virtytit moral nuk i përjashton në tërësi pasionet, por i rregullon ato.

Forca gjithnjë i tërheq njerëzit me moral të ulët.