Thënie nga Artur Rembo (9 thënie)

Gjenia është shërim i fëmijërisë sipas dëshirës.

Unë i kam shtrirë litarët nga kambanorja në kambanore; vargjet e luleve nga dritarja në dritare; zinxhirët e artë nga ylli në yll, dhe unë hedh valle.

Morali është dobësia e trurit.

Por, në të vërtetë, unë kam qarë tepër! Agimet janë zemërdërmues. Çdo hënë është mizore dhe çdo dielli është i hidhur.

Vetëm dashuria hyjnore jep çelësat e diturisë.

Rinia përtace, e skllavëruar ndaj çdo gjëje; duke qenë shumë i ndjeshëm unë e kam bjerrur jetën time.

Fatkeqësia ishte Perëndia ime.

Unë besoj se unë jam në ferr, prandaj unë jam atje.

Unë është një tjetër.