Thënie për diellin (6 thënie)

Mbani fytyrën tuaj gjithmonë drejt diellit – dhe hijet do të bien prapa jush.

Dhe unë vazhdoj të lind si dielli.

Ruaje dashurinë në zemrën tënde. Një jetë pa dashuri është si një kopsht pa diell ku lulet janë të vdekura.

Por, në të vërtetë, unë kam qarë tepër! Agimet janë zemërdërmues. Çdo hënë është mizore dhe çdo dielli është i hidhur.

Nuk mund ta fsheh diellin me një grusht pluhur, nuk mund ta shpalosësh sekretin e Fatit nga fshehtësia, dija ka peshkuar për mua në Detin e Mendimeve një perlë të cilën unë kam frikë ta hap.

Po ne të gjithë bëjmë dritë, si hëna dhe yjet, dhe dielli.