Thënie nga Oscar Wilde (6 thënie)

Librat të cilat bota i quan amorale janë librat të cilat shfaqin turpin e sajë. 

Në ditët e vjetra librat shkruheshin nga njerëzit e letrave dhe lexoheshin nga publiku. Në ditët e sodit librat shkruhen nga publiku dhe lexohen nga askush. 

Ruaje dashurinë në zemrën tënde. Një jetë pa dashuri është si një kopsht pa diell ku lulet janë të vdekura.

Këshilla më e mirë që mund t’u japësh të rinjve për karrierën është: Zbuloni çfarë ju pëlqen të bëni më shumë dhe pastaj gjeni dikë t’ju paguajë për këtë.

Jam shumë i dhënë pas leximit të librave për tu kujdesur për të shkruar ato. 

Nëse njeriu nuk mund të kënaqet me të lexuarit e librit disa herë, nuk ja vlen të lexohet as edhe një herë.