Thënie për konfliktin (6 thënie)

Vendi më i nxehtë në Ferr është i rezervuar për ata që mbeten ansjanjës në kohët e konfliktit të madh moral.

Dhënia fund e konflikitit midis Izraelit dhe palestinezëve mund të ndihmojë brezin e ri arab për të realizuar aspiratat e tyre. Izraeli është më i prirur të ofrojë përvojën tonë në ndërtimin e një ekonomie moderne pavarësisht burimeve të kufizuara në krej

Paqja nuk është mungesë e konfliktit, është aftësi për të trajtuar konfliktin me mjete paqësore.

Si është e mundur që jetojnë në kaq harmoni miliarda yje – kur shumë njerëz nuk mund të mos deklarojnë luftë në mendjet e tyre ndaj dikujt që ata njohin.

E kundërshtoj veten? Shumë mirë, kur e kundërshtoj veten time, unë jam i madh, unë përfshij turma të tëra.

Unë besoj se gjithsesi, ndarja midis Izraelit dhe palestinezëve është përcaktimi më i mirë për zgjidhjen e konfliktit Izraelo-Palestinez.