Thënie nga Yitzhak Rabin (14 thënie)

Jepini paqes një shans.

Bota nuk është më kundër nesh.

Në mes të luftimeve nuk ka vend për debat publik.

Një paqe diplomatike nuk është ende një paqe reale. Është një hap thelbësor në procesin e paqes që çon drejt paqes reale.

Asnjë sundimtar arab nuk do ta marrë seriozisht procesin e paqes sa kohë që ai ia mund të luajë me idenë se arrin më shumë nëpërmjet dhunës.

Nuk ia vlen diçka e shkruar në letër nëse nuk është e mbështetet nga një forcë e tillë që e bën palën tjetër të marrë parasysh ndëshkimet tejet të rënda të shkeljes së marrëveshje.

Unë hyra në bisedime me Kryetarin Arafat, lideri i OCP, përfaqësuesin e popullit palestinez, me qëllim që të kemi bashkekzistencë mes dy entiteteve tona, Izraeli si shtet hebre dhe shteti palestinez, entitet, pranë nesh, duke jetuar në paqe.

Unë besoj se është përgjegjësia ime si kryeministër i Izraelit të bëjë ç’të mundem që të shfrytëzoj mundësitë e vetme që ndodhen para nesh për të lëvizur drejt paqes. Me një veprim nuk arrihet gjithçka.

Ti mos bëj paqe me miqtë. Të bëj paqe me armiqtë tejet të padëshiruar.

Jeruzalemi është i bashkuar, ai nuk do të ndahet më kurrë.