Thënie për diplomacinë (3 thënie)

Unë i kisha kundër meje borgjezët, ushtarakët e dipomatët, dhe me mua ishte vetëm popullir që merrte Metronë.

Një paqe diplomatike nuk është ende një paqe reale. Është një hap thelbësor në procesin e paqes që çon drejt paqes reale.

Diplomacia: art i frenimit të pushtetit.