Thënie për ushtarët (10 thënie)

Unë i kisha kundër meje borgjezët, ushtarakët e dipomatët, dhe me mua ishte vetëm popullir që merrte Metronë.

I burgosuri i luftës është një njeri që përpiqet të të vrasë ty, dhe pastaj të kërkon ty të mos e vrasësh atë.

Ushtari do të luftojë gjatë dhe fortë për një cope shiriti të ngjyrosur.

Dy armata janë dy trupa të cilët takohen dhe tentojnë të frikojnë njëri-tjetrin.

U futa në ushtri si ushtar i thjeshtë. M’u afrua një gradë, por e refuzova. Parapëlqeva të jem ushtar i thjeshtë. Para së gjithash, nuk më bënin përshtypje garatt, por para se të kuptoja se çfarë po ndodhte, ata më ngritën mua në një pozitë të rëndësishme

Asnjë nënë nuk ka ndonjëherë dëshirë të sakrifikojë bijtë e saj për përfitime territoriale, për avantazh ekonomik, për ideologji.

Armata është fama e shtetit tonë.

Unë besoj se njeriu është ushtari më i fortë, sepse guxon të vdesë i paarmatosur.

Ekzistojnë vetëm tri qenie të respektueshme: prifti, luftëtari dhe poeti. Me ditë, me vra dhe me krijue.

Për të pasur ushtarë të mirë, kombi gjithmonë duhet të është në luftë.