Thënie për Palestinën (14 thënie)

Jepini paqes një shans.

Dhënia fund e konflikitit midis Izraelit dhe palestinezëve mund të ndihmojë brezin e ri arab për të realizuar aspiratat e tyre. Izraeli është më i prirur të ofrojë përvojën tonë në ndërtimin e një ekonomie moderne pavarësisht burimeve të kufizuara në krej

Është koha e duhur që palestinezët të rifitojnë lirinë dhe pavarësinë e tyre. Është koha e duhur që dekadat, dekadat e gjata të vuajtjes dhe të dhimbjes të marrin fund.

Dhe gjithashtu unë mbroj interesin tonë në respektimin e të gjitha detyrimeve tona dhe zbatimin e përkushtimeve tona. Dhe ne nuk do të kursejmë asgjë për të mbrojtur këtë mundësi të sapokrijuar të paqes, çka është provuar nga ato që ne kemi deklaruar këtu

Ne duam që izraelitët të jetojnë. Ata duan të jetojnë – pra të na lënë ne të jetojmë.

Ne nuk mund të ndërtojmë një shtet funksional me një vend që është copëtuar në pjesë të vogla.

Ne kemi nevojë për ndihmë ndërkombëtare në mënyrë që populli ynë të jetojë një jetë në normalitet, në liri dhe paqe. Unë shpresoj se thirrja jonë do të dëgjohet.

Ne e kemi pranuar parimin e demokracisë dhe jemi të përkushtuar të respektojmë verdiktin popullor e rezultatin e atij konsultimi popullor.

Unë hyra në bisedime me Kryetarin Arafat, lideri i OCP, përfaqësuesin e popullit palestinez, me qëllim që të kemi bashkekzistencë mes dy entiteteve tona, Izraeli si shtet hebre dhe shteti palestinez, entitet, pranë nesh, duke jetuar në paqe.

Ne nuk mund t’i ndërtojmë themelet e një shteti pa sundimin e ligjit.