Thënie për demokracine (10 thënie)

Pa Perëndinë, demokracia nuk mund të shkojë gjatë.

Unë them se demokracia nuk mund të provojë veten, derisa ajo të themelojë dhe të rritë begatisht format e veta të artit, poezive, shkollave, teologjisë, duke zëvendësuar gjithçka që ekziston, ose që ka qenë prodhuar kudo në të kaluarën, nën ndikime të kun

Padija e një votuesi në një demokraci e dëmton sigurinë e të gjithëve.

Një formë ideale e qeverisë është demokracia e mbrojtur me vrasjen.

Ne e kemi pranuar parimin e demokracisë dhe jemi të përkushtuar të respektojmë verdiktin popullor e rezultatin e atij konsultimi popullor.

Televizioni e ka bërë diktaturën të pamundur, por demokracinë të padurueshme.

Izraeli lindi nën mandatin britanik. Ne mësuam nga britanikët çfarë është demokracia dhe si të sillemi në kohët e rrezikut, luftës dhe terrorit. Ne e falënderojmë Britaninë që na solli lirinë dhe respektin për të drejtat e njeriut në rrethana normale apo

Sot njerëzit janë duke i qeverisur qeveritë. Dhe kur fillojnë të flasin mes tyre, janë të habitur, sepse mund të jenë miq. Pse ne duhet ta urrejmë njëri tjetrin?

Për demokracinë ia vlen të vdesësh, sepse kjo është forma më e ndershme e qeverisë e hartuar ndonjëherë nga njeriu.

Një demokraci e pastër është një shoqëri e përbërë nga një numër i vogël i qytetarëve, të cilët mblidhen dhe administrojnë qeverinë vetë.