Thënie për Lindjen e Mesme (6 thënie)

Nuk mund të bësh luftë në Lindjen e Mesme pa Egjipin dhe nuk mund të bësh paqe pa Sirinë.

Dhënia fund e konflikitit midis Izraelit dhe palestinezëve mund të ndihmojë brezin e ri arab për të realizuar aspiratat e tyre. Izraeli është më i prirur të ofrojë përvojën tonë në ndërtimin e një ekonomie moderne pavarësisht burimeve të kufizuara në krej

Problemi i Lindjes së Mesme është varfëria më shumë se politika.

Lindja e Mesme është duke lënguar. Sëmundja vjen nga dhuna e vazhdueshme, mungesa e ushqimit, ujit dhe mundësive e për shkollim, diskriminimi ndaj grave dhe – gjëja më e rëndë e të gjithave – mungesa e lirisë.

Unë besj se sidoqoftë paqja është e pranueshme pavarësisht mendësisë, shoqërisë apo qeverisë arabe.

Unë besoj se gjithsesi, ndarja midis Izraelit dhe palestinezëve është përcaktimi më i mirë për zgjidhjen e konfliktit Izraelo-Palestinez.