Thënie për Egjiptin (4 thënie)

Nuk mund të bësh luftë në Lindjen e Mesme pa Egjipin dhe nuk mund të bësh paqe pa Sirinë.

Siguria më e madhe për Izraelin është për të krijuar Egjiptë të rinj.

Zoti i kristianëve mund të ekzistojë, po njësoj si dhe zotat e Olimpit, a të Egjyptit, a të Babilonisë. Por asnjë nga këto hamendje nuk është më e mundshme se të tjerat, madje ndodhen jashtë zonës së njohshmërisë, e kështu s’ka asnjë arsye se pse duhet të

Mohimi nuk është vetëm një lumë në Egjipt.