Thënie nga Leonardo Da Vinçi (24 thënie)

Ndërsa po mendoja se kisha mësuar si të jetoj, unë kisha mësuar si të vdes.

Këmba e njeriut është një kryevepër e inxhinierisë dhe një vepër arti.

Më i vogli i familjes së maces është një kryevepër.

Ku ka britmë nuk ka dituri të vërtetë.

Kush mbjell virtytin, korr nderin.

Asgjë nuk e forcon autoritetin aq shumë sa heshtja.

Pse syri e sheh një gjë më qartë në ëndrra sesa imagjinata kur zgjohemi?

Ka shumë kohë që kam vënë re se njerëzit e realizuar rrallë stepen dhe i lejojnë gjërat t’iu ndodhin. Ata qëndrojnë fort dhe iu ndodhin ata gjërave.

Gënjeshtarët e mëdhenj vuajnë nga opinionet e tyre.

Martesa është si të vini dorën tuaj në një çerdhe gjarpërinjsh me shpresën për të nxjerrë andej një ngjalë.