Thënie për humbjen (12 thënie)

Çdo komb ku punët e tradhtojnë një dëshirë për mençuri dhe stabilitetit mund të llogaritë në çdo humbje e cila mund të mbështetet nga politika gjithnjë e më sistematike e fqinjëve të tij të mençur.

Humbjet shkruaji në pluhur, përfitimet shkruaji në mermer.

Betejat janë humbur në të njëjtin frymë në të cilin ato janë të fituar.

Suksesi është mësues morravec. I josh njerëzit e mençur të mendojnë se s’mund të humbin.

Vdekja nuk është asgjë, por të jetosh i humbur dhe i pa lavdishëm është të vdesësh çdo ditë.

Italianët nuk mund të na mundin ne, por ne sigurisht mund të humbim kundër tyre.

Unë jam një grua që ndjehet shumë e lumtur; nganjëherë humb, nganjëherë fitoj.

Unë kurrë nuk kam menduar për humbjen, por tani që ajo ndodhi, e vetmja gjë është ta mendoj si duhet. Ky është detyrimi im ndaj të gjithë njerëzve që më besojnë mua. Ne të gjithë do të pësojmë humbje në jetë.

Askush nuk di çfarë të thotë në zhveshtoren e humbësit.

Çdo komb ku punët e tradhtojnë një dëshirë për mençuri dhe stabilitetit mund të llogaritë në çdo humbje e cila mund të mbështetet nga politika gjithnjë e më sistematike e fqinjëve të tij të mençur.