Thënie për egoizmin (4 thënie)

Çdo njeri duhet të vendosë nëse ai do të ecë në dritën e altruizmit krijues apo në errësirën e egoizmit rrënues.

Sëmundja më e keqe që mund t’i prekë qeveritarët nuk është alkolizmi, siç mendohet gjerësisht; por është egoizmi.

Njerëzit urrejnë individin të cilin ata e quajnë dorështrënguar vetëm për shkak se asgjë nuk mund të fitohet nga ai.

Nëse një njeri dashuron një njeri tjetër dhe është indiferent ndaj të gjithë të tjerëve, dashuria e tij nuk është dashuri por një lidhje e pashkëputëshme ose një egoizëm i stërmadh.