Thënie nga Gabriel Garsia Markez (35 thënie)

Ai që pret më shumë mund të arrijë pak.

Unë nuk besoj në Zot, por kam frikë prej Tij.

Interpretimi i realitetit tonë nëpërmjet modeleve tona e jo nëpërmjet nesh, shërben vetëm për të na bërë gjithnjë e më të panjohur, kurrë më pak të lirë, gjithnjë e më të vetmuar.

Gjithmonë mbani mend se gjëja më e rëndësishme në një martesë të mirë nuk është lumturia, por stabiliteti.

Kujtesa e zemrës e eliminon të keqen dhe e madhëron të mirën.

Vjen gjithmonë mëngjesi dhe jeta na jep prapë mundësi t’i bëjmë gjërat si duhet.

Kujtesa e zemrës e eliminon të keqen dhe e madhëron të mirën.

Askush nuk i meriton lotët e tu, por ai që i meriton ata, nuk do të të bëjë të qash.

Nuk ka ilaç të kurojë atë që kuron lumturia.

Nuk është e vërtetë që njerëzit ndalen së ndjekuri ëndrrat, ngaqë plaken; ata plaken ngaqë ndalen së ndjekuri ëndrrat.