Thënie për plakjen (10 thënie)

Kur isha njëzet vjeçe doja të shkoja në Afrikë, për të shëruar lebrën. Kam shkuar e plakur, por për ta shëruar analfabetizmin, që është shumë më i rëndë se lebra.

Nuk është e vërtetë që njerëzit ndalen së ndjekuri ëndrrat, ngaqë plaken; ata plaken ngaqë ndalen së ndjekuri ëndrrat.

Të mosbërit asgjë është lumturi për fëmijët dhe mjerim për pleqtë.

Më pëlqen ideja e plakjes së hirshme dhe plot me rrudha… si Audrey Hepburn.

Përkundër asaj që thonë reklamat e produkteve anti-plakje, me kalimin e moshës mund të jesh më mirë. Unë ndjehem mirë në lëkurën time, 100 për qind. Kam ndikime më të mëdha të gravitetit, por kam kuptim më të mirë për veten se kam diçka që unë nuk do ta shkëmbeja me asgjë. Gratë që gënjejnë për moshën e tyre – ‘pse?’

Përkundër asaj që thonë reklamat e produkteve anti-plakje, me kalimin e moshës mund të jesh më mirë. Unë ndjehem mirë në lëkurën time, 100 për qind. Kam ndikime më të mëdha të gravitetit, por kam kuptim më të mirë për veten se kam diçka që unë nuk do ta shkëmbeja me asgjë. Gratë që gënjejnë për moshën e tyre – ‘pse?’

Unë nuk dua t’i heq rrudhat – nuk dua të dukem si çdokush tjetër.

Mëto të jesh budalla, kjo është e vetmja mënyrë për ta arritur moshën e pleqërisë.

Pleqëria është kurora e jetës, akti i fundit i dramës sonë.

Një burrë e di se kur po plaket, sepse ai fillon të duket si i ati i tij.