Thënie për pengesat (5 thënie)

Ndryshimi midis asaj që duam dhe asaj që mund të bëjmë do të mjaftonte për të zgjidhur shumicën e problemeve të botës.

Ju them të rinjve: mos mendoni për veten tuaj, mendoni për të tjerët. Mendoni për të ardhmen që ju pret, mendoni për ato që mund të bëni, dhe mos iu druani asgjëje. Mos iu druani vështirësive: unë kam kaluar shumë të tilla, dhe i kam përshkuar pa frikë, me shpërfillje të plotë ndaj vetes.

Në jetë gjithçkaje ia kam arritur me lehtësi. Vështirësitë më kanë kaluar pa më prekur, si uji në pendët e rosës.

Ki guxim për të këqijat e mëdha të jetës dhe durim për të voglat; dhe kur të kesh përmbushur me sukses qëllimin e ditës sate, shko dhe fli i qetë.

Mendoj se ndihma më e madhe në përballjen me çdo problem është të dish se cili është qëndrimi yt. Me një fjalë, çfarë mendoni ju se duhet vepruar prej tani.