Thënie për vështirësitë (9 thënie)

Jo çdo gjë që është më e vështirë, është më e merituar.

Ju them të rinjve: mos mendoni për veten tuaj, mendoni për të tjerët. Mendoni për të ardhmen që ju pret, mendoni për ato që mund të bëni, dhe mos iu druani asgjëje. Mos iu druani vështirësive: unë kam kaluar shumë të tilla, dhe i kam përshkuar pa frikë, me shpërfillje të plotë ndaj vetes.

Vështirësitë e mposhtura janë mundësi të fituara.

Në jetë gjithçkaje ia kam arritur me lehtësi. Vështirësitë më kanë kaluar pa më prekur, si uji në pendët e rosës.

Çdo moment drite terri është një mrekulli.

Çdo dallgë, pavarësisht sa lart dhe fuqishëm kreshtohet, do të rrënohet brenda vetes së saj.

Një pesimist shikon vështirësi në çdo mundësi; një optimist shikon mundësi në çdo vështirësi.

Mendoj se ndihma më e madhe në përballjen me çdo problem është të dish se cili është qëndrimi yt. Me një fjalë, çfarë mendoni ju se duhet vepruar prej tani.

Nëse ti je vërtet dikush dhe kujdesesh për këtë, atëherë do t’ju mbijetosh shumë vështirësive.