Thënie për drejtësinë (86 thënie)

Nuk është e drejtë me u ba dikujt nanë e dikujt njerkë. – TETOVË

Qëllimi kryesor i jetës është të jetojmë me drejtësi të mendojmë me drejtësi, të veprojmë me drejtësi. Shpirti mund të lëngojë kur të gjitha mendimet ia kushtojmë trupit.

E zuri krimbi peshkun, nuk e zuri grepi. – JUG

Një individ që shkel një ligj të cilin ndërgjegja ia thotë se është i padrejtë, dhe ai që me dëshirë pret dënimin me burg në mënyrë që të rritë ndërgjegjen e popullit për padrejtësinë e atij ligji, në të vërtetë ëshë duke shprehur respektin më të lartë për ligjin.

Ka të mençur për të marrë. – MALLAKASTËR

Kush ka ngrënë mjaltin, ka mizën pas veshit. – ELBASAN

Rrufeja nuk bie në hale. – TIRANË

Më parë vra ujkonjën: pastaj mbyt këlyshët. – JUG

Edhe kopësht i mbret të jetë, një gjemb brenda do e ket. – JUG

Malin lëvroje për lisin, fushën për misrin. – GJIROKASTËR