Thënie për artin (82 thënie)

Është arti suprem i mësuesit të ngjallë kënaqësi në shprehjen kreative dhe dituri.

Amerika ishte në borxhe ndaj emigracionit për ndërtimin dhe përparimin e saj. Ajo pjesë e Amerikës e cila e inkurajoi atë më shumë, ka përparuar më shpejt në popullsi, bujqësi dhe arte.

Më pëlqente më shumë të skulpturoj se të pikturoj. Njeriu ka më shumë liri në të skulpturuar.

Muzika është stenografia e emocionit.

Ideja është që të shkruash në atë mënyrë sa prej trurit të njeriut ajo të rrëshqasë e të shkojë drejt e në zemër.

Unë mendoj se do të isha bërë aktor po të mos isha bërë futbollist.

Nëse një i pasur blen vepra të artisti që ka nevojë për para, atëherë ai e bën veten të barabartë me artistin; ai ndërton kështu artin në botë, kështu ai krijon.

Ku shpirti nuk punon me dorë, atje nuk ka art.

Qëllimi i komedisë është korrigjimi i veseve të njerëzve, unë nuk shoh asnjë arsye pse dikush duhet të përjashtohet.

Librat e mi janë si uji; ato të gjenive të mëdhenj janë verë. (Për fat të mirë), të gjithë pijnë ujë.