Thëniet e fundit

Njeriu shpesh e takon fatin e tij në rrugën që mori për ta shmangur atë.

Të jesh poet është një gjendje, nuk është një profesion.

Unë kurrë nuk kam qenë në gjendje për të kuptuar pse një kontribues republikan është një “maçok i majmë” dhe një kontribues demokratik me të njëjtën sasi të parave është një ‘bamirës me shpirt njeriu’.

Një njeri që mban një mace nga bishti mëson diçka që ai nuk mund ta mësojë në asnjë mënyrë tjetër.

Çfarëdo që më në fund do të ndodhë, le të ndodhë tani.

Mbi detin e qetë lundronte një fletë. Mbi të shkruante “Të dua për jetë”…

Anonim

Duke iu kthyer e rikthyer Librave të Shenjtë (Kuran & Bibel), pas çdo leximi të radhës, kam vënë re jo pa habi sesi përjetoja të njëjtin mrekullim si në leximet e para. Ishte një habi e një lloji të veçantë, të cilin s’ma jepnin as leximet artistike, as a

Unë e kam dashuruar aq adhurimisht të vërtetën sa që shpesh e kam përdorur gënjeshtrën si mënyrë për t’u paraqitur në mendjet të cilat për bukurinë e së vërtetës nuk dinë asgjë.

Të gjitha sëmundjet e njerëzimit, të gjitha fatkeqësitë tragjike që mbushin librat e historisë, të gjitha gabimet politike, të gjitha dështimet e udhëheqësve të mëdhenj kanë dalë vetëm nga mungesa e aftësisë për të vallëzuar.

Qëllimi i ndarjes së kishës dhe shtetit është për të mbajtur përgjithmonë larg nga këto brigje grindjet pareshtura që kanë njomur tokën e Evropës me gjak për shekuj me radhë.