Thënie për vallëzimin (6 thënie)

Muzika fillon të atrofizohet kur largohet shumë nga vallet … poezia fillon të atrofizohet kur largohet shumë nga muzika.

Vallëzimi është një poemë ku çdo lëvizje është një fjalë.

Kam qenë me të vërtetë në mësime vallëzimi, gjashtë orë në javë, dhe ëndrra ime e vërtetë do të ishte një shfaqje në Broadway.

Kërcimi mund të shpalosë gjithçka misterioze që fshihet në muzikë, dhe e ka meritën shtesë që është njerëzor dhe i prekshëm. Kërcimi është poezi me këmbë dhe krahë.

Më kërkuan të luaja kur nuk mundja. Më kërkuan të këndoj ‘Funny Face’ (Fytyra e mrekullueshme kur nuk dija të këndoja, më kërkuan të kërceja me Fred Astaire kur unë nuk mund të kërceja – dhe t’i bëja të gjitha gjërat për të cilat nuk isha e përgatirut. Pastaj unë u përpoqa si e çmendur t’ia arrija.

Të gjitha sëmundjet e njerëzimit, të gjitha fatkeqësitë tragjike që mbushin librat e historisë, të gjitha gabimet politike, të gjitha dështimet e udhëheqësve të mëdhenj kanë dalë vetëm nga mungesa e aftësisë për të vallëzuar.