Thënie nga Volteri (84 thënie)

Nëse Zoti na krijoi ne sipas imazhit të tij, ne jemi më shumë se reciprokë.

Turra e librave është duke na bërë të paditur.

Nuk është dashuria ajo që duhet të përshkruhen si e verbër, por dashuria ndaj vetes është e tillë.

Është e ndaluar për të vrarë; prandaj të gjithë vrasësit ndëshkohen, përveç nëse ata vrasin në numër të madh dhe nën tingujt e borive.

Origjinaliteti nuk është asgjë veçse imitim i mençur. Shkrimtarët më origjinalë kanë huazuar nga njëri-tjetri.

Tiranët gjithmonë kanë disa hije të lehtë virtyti; ata i mbështesin ligjet para se t’i shkatërrojnë ato.

Publiku është një kafshë e egër; duhet ta lidhësh në zinxhir ose të largohesh prejt tij.

Çfarë shumica e njerëzve e konsiderojnë si virtyt, pas moshës 40 vjeçare është thjesht një humbje energjie.

Paragjykimet janë ato që budallenjtë i përdorin në vend të arsyes.

Ka të vërteta të cilat nuk janë për të gjithë njerëzit, as për të gjitha kohërat.