Thënie për paratë (33 thënie)

E keqja më e madhe e botës vjen nga fakti se Perëndia nuk ka krijuar para të mjaftueshme.

Është shumë e vështirë për të menduar fisnikërisht kur dikush mendon vetëm për të fituar jetesën.

Teksa kuleta zbrazet, zemra mbushet.

Para së gjithash, unë marr vetëm 50 për qind të saj, sepse, dua të them, publiku merr 50 dhe 60 për qind. Unë e kuptoj këtë, kjo është normale. E kuptoj. Unë nuk grindem kurrë për këtë.

Kurrë nuk kam dëgjuar për pleq që harrojnë ku i kanë fshehur paratë! Pleqtë mbajnë mend çfarë iu intereson atyre: datat e seancave gjyqësore dhe emrat e borxhlinjve e të huadhënësve të tyre.

Në përgjithësi, arti i qeverisjes përbëhet nga marrja e sa më shumë parave që të jetë e mundur nga një klasë e qytetarëve për t’ia dhënë një tjetre.

Asnjë varg për pagesë nuk bëhet nga ai që dëshiron të bëjë një punë të mirë.

Ndershmëria është politika më e mirë – kur nuk ka të holla në të.

Më mirë një lypsar i gjallë dhe një perandor i vdekur.

Çdo deklaratë e përgjithshme është si një çek i tërhequr në një bankë. Vlera e tij varet nga çfarë ka në atë çek.