Thënie për mendjen (84 thënie)

Progresi ynë si komb nuk mund të jetë më i shpejtë se progresi ynë në arsim. Mendja njerëzore është burimi ynë fundamental.

Një betim është një akt i kulluar religjio, i cili nuk mund të bëhet me pasion. Ai mund të bëhet vetëm me një mendje të kthjelluar, të pastër dhe me Zotin si dëshmitar.

Truri është një organ i mrekullueshëm; ai fillon të punojë në momentin kur zgjoheni nga gjumi në mëngjes dhe nuk pushon derisa të keni shkuar në zyrë.

Poezia është kur një emocion i ka gjetur mendimet e tij dhe mendimet kanë gjetur fjalët.

Njeriu ka pronësinë ndaj mendimeve të tij dhe komunikimit të lirë të tyre.

Morali është dobësia e trurit.

Qenia më e fortë e medieve. Ato kanë fuqinë të bëjnë të pafajshmin të fajshëm dhe të bëjnë të fajshmin të pafajshëm, dhe kjo është fuqi. Sepse ato kontrollojnë mendjet e masave.

Merr kohë për të paramenduar, por kur të ketë arritur koha për veprim, ndalo së menduari dhe zhytu.

Në një mendje të çrregulluar, si në një trup të çrregulluar, shëndeti nuk gjen vend.

Unë kurrë nuk kam menduar për humbjen, por tani që ajo ndodhi, e vetmja gjë është ta mendoj si duhet. Ky është detyrimi im ndaj të gjithë njerëzve që më besojnë mua. Ne të gjithë do të pësojmë humbje në jetë.