Thënie për të keqen (51 thënie)

Lufta përmban aq shumë marrëzi dhe ligësi, sa që shumë duhet shpresuar nga progresi i arsyes.

Kujtesa e zemrës e eliminon të keqen dhe e madhëron të mirën.

Morali ekziston në të gjitha vendet ku ka ligje dhe qeveri; nuk ka afrikan, aziatik apo evropian: ka të mirë dhe të keq.

Ka njerëz të ligj dhe nuk dua të flitet për ta.

E keqja shfaqet në këtë botë nëpërmjet ndonjë gjeniu a dikujt tjetër.

E keqja më e madhe e botës vjen nga fakti se Perëndia nuk ka krijuar para të mjaftueshme.

E keqja bëhet pa u lodhur, natyrshëm, në mënyrë fatale; mirësia është gjithmonë frut i mirëfilltë arti.

Më e mira është armiku i së mirës.

Nëse një njeri vishet bukur dhe jeton paqësisht; dhe nëse është i mirë, i vetëpërmbajtur, ka besim dhe është i dlirë; dhe nëse nuk i bën keq asnjë gjallese në botë, – ai është njeri i shenjtë.

A i keni nxënë vetëm mësimet e atyre që ju admiruan, dhe që ishin të mirë me ju, dhe ju qëndruan pranë? A nuk i keni nxenë mësimet e mëdha nga ata që u hakërryen kundër jush, dhe u ndeshën ballë për ballë me ju?