Thënie për shenjtërinë (2 thënie)

Nëse një njeri vishet bukur dhe jeton paqësisht; dhe nëse është i mirë, i vetëpërmbajtur, ka besim dhe është i dlirë; dhe nëse nuk i bën keq asnjë gjallese në botë, – ai është njeri i shenjtë.

Shenjtëria e tepëruar mund të jetë çmenduri; dhe çmenduri mbi çmenduritë është ta shohësh jetën siç është e jo siç duhej të ish.