Thënie për njeriun (510 thënie)

Talenti është në zgjedhje.

Ne duhet të kultivojmë kopshtin tonë. Kur njeriu u vu në kopshtin e Edenit, ishte vënë atje me qëllim që të punojë, çka dëshmon se njeriu nuk ishte i lindur për të pushuar.

Njeriu ka lindur i lirë, dhe ai është kudo në zinxhirë.

Qoftë vetëm për hir të hijeshisë, unë përpiqem të mbetem moralisht i pastër.

Nëse ata mund të bëjnë penicilinë nga një tru i mykur, të jenë të sigurtë se këtë mund ta bëjnë me trurin tënd.

Shumica e kombeve, si dhe njerëzit janë të pamundur vetëm në rininë e tyre, ata bëhen të pandreqshëm sapo rriten.

Vetëm dashuria hyjnore jep çelësat e diturisë.

Ne jemi më të gjallë kur ne jemi në dashuri.

Përdoro, mos shpërdoro; as asketizmi, as tepërimi nuk e bëjnë njeriun të lumtur.

Sado natyral talenti i njeriu mund të jetë, akti i të shkruarit nuk mund të mësohet i gjithi përnjëherë.