Thënie për ndjenjat (39 thënie)

Që i vogël unë ndjeva në zemrën time dy gjëra kundërthënëse, tmerrin e jetës dhe harenë e jetës.

Rrëfimi është si një fshesë që fshin ndyrësinë dhe lë një sipërfaqe të ndritshme e të pastër. Unë ndjehem më i fortë nga rrëfimi.

Bëni atë që ju ndjeni në zemrën tuaj që të jetë e drejtë për ju, sepse ju do të kritikoheni sidoqoftë. Ju do të jenë i dënuar në qoftë se e bëni, dhe i dënuar në qoftë se nuk e bëni.

Vetëm atje ku ndjesia e dhimbjes për të tjerët fillon, atje fillon poeti.

Unë përpiqem të ruaj ndjenjën se jam në moshën e duhur. Kam frikë ta kuptoj atë gjë tepër mirë dhe të dukem artificiale.

Njeriu duhet ta harrojë zemërimin e tij para se të shkojë të flejë.

Gëzimet e prindërve janë sekrete, kështu janë edhe hidhërimet dhe drojat.

Veshi është rruga drejt zemrës.

Të gjithë ata që kanë një fytyrë gjithnjë të qeshur, fshehin një vrazhdësi tejet të frikshme.