Thënie nga Shimon Peres (29 thënie)

Televizioni e ka bërë diktaturën të pamundur, por demokracinë të padurueshme.

Shiko, Izraeli nuk synon të ketë armë bërthamore, por nëse njerëzit kanë frikë se ne i kemi ato, pse jo? Është një parandalues.

Izraeli lindi nën mandatin britanik. Ne mësuam nga britanikët çfarë është demokracia dhe si të sillemi në kohët e rrezikut, luftës dhe terrorit. Ne e falënderojmë Britaninë që na solli lirinë dhe respektin për të drejtat e njeriut në rrethana normale apo

Kryengritja aktuale arabe nuk shkaktohet nga Izraeli. Garda e vjetër po përpiqet t’i mbysë zogjtë e vegjël. Garda e vjetër është e organizuar më e mirë. Ata mund t’i fitojnë zgjedhjet, por nëse nuk japin zgjidhje për varfërinë, korrupsionin, shtypjen, ata

Unë punova me një grup njerëzish që debatonin ditë e natë – profesorë, zyrtarë, Ministri i Financave – por vendimet më duhej mua t’i merrja.

Në atë kohë ne ishim shumë naivë. Unë desha ta mahnis atë, kështu që ia lexova Kapitalin e Marksit. Mendova disi se ajo do të bindej nga forca e kritikës së tij ndaj kapitalit.

Ju bëj thirrje iranianëve: nuk është tepër vonë të rrëzoni regjimin tuaj të korruptuar dhe të ktheheni tek trashëgimia juaj e lavdishme persiane, një trashëgimi e kulturës dhe e vlerave dhe jo e bomave dhe e raketave… Si mundet një komb të lejojë një re

Sot njerëzit janë duke i qeverisur qeveritë. Dhe kur fillojnë të flasin mes tyre, janë të habitur, sepse mund të jenë miq. Pse ne duhet ta urrejmë njëri tjetrin?

Kur e kam fjalën tek presidentët amerikanë, më duhet të flas për marrëdhëniet shumë speciale me Presidentin Klinton. Ai i kontribuoi paqes më shumë se gjithkush tjetër në sensin amerikan.