Thënie nga Muhammad Ali (20 thënie)

Është mungesa e besimit ajo që i frikëson njerëzit të përballen me sfidat, dhe unë besova në veten time.

T’i urresh njerëzit për shkak të ngjyrës është gabim. Nuk është puna se cilën ngjyrë je duke urryer. Është krejt gabim.

Është thjeshtë një punë. Bari rritet, zogjtë fluturojnë, valët rrahin rërën. Unë ua vesh me grushta njerëzve.

Unë kurrë nuk kam menduar për humbjen, por tani që ajo ndodhi, e vetmja gjë është ta mendoj si duhet. Ky është detyrimi im ndaj të gjithë njerëzve që më besojnë mua. Ne të gjithë do të pësojmë humbje në jetë.

Askush nuk di çfarë të thotë në zhveshtoren e humbësit.

Do të doja që njerëzit të duan gjithkënd tjetër ashtu si më duan mua. Bota ashtu do të ishte më e mirë.

Në shtëpi jam një djalë i mirë, por nuk dua që bota ta dijë këtë. Kam arritur në përfundimin se njerëzit modest nuk shkojnë shumë larg.

Nuk ishin malet ato që i kishe nën këmbë; ishte një guralec në këpucën tënde.

Miqësia nuk është diçka që ti e mëson në shkollë. Por nëse ti nuk e ke mësuar kuptimin e miqësisë, atëherë vërtetë ti nuk ke mësuar asgjë.

Nëse ti qoftë edhe në ëndërr me mund mua, më mirë zgjohu dhe kërko falje.