Thënie për fjalët (86 thënie)

Në Fund ne nuk do t’i kujtojmë fjalët e armiqve tanë, por heshtjen e miqve tanë.

Oratorët janë më të rrëmbyer kur çështja e tyre është e dobët.

Kush është i urtë në dashuri, dashuron shumë, flet pak.

Një betim është një akt i kulluar religjio, i cili nuk mund të bëhet me pasion. Ai mund të bëhet vetëm me një mendje të kthjelluar, të pastër dhe me Zotin si dëshmitar.

Poezia është kur një emocion i ka gjetur mendimet e tij dhe mendimet kanë gjetur fjalët.

Njeriu ka pronësinë ndaj mendimeve të tij dhe komunikimit të lirë të tyre.

Një gojë e mbyllur nuk kap miza.

Dashuria është si zhurma: të gjithë flasin për të por askush s’e njeh vërtet…

Anonim

Një skicë e mire është më e mire se një fjalim i gjatë.

I madh është admirimi ynë për oratorin që flet me rrjedhshmëri dhe me gjykim.