Thënie për jetën (537 thënie)

Ai që pret më shumë mund të arrijë pak.

Unë mund të jetoj dy muaj me një kompliment të mirë.

Gjëja themelore për të cilën askush nuk pyet është pse njerëzit marrin droga gjithfarësh? Pse ne i kemi këto ndihma plotësuese për të jetuar një jetë normale? Dua të them se ka diçka të gabuar shoqëria, e cila na bën ne kaq të trysnuar, sa nuk mund të jetojmë pa e ruajtur veten prej saj?

Gjërat më të larta dhe më të bukura në jetë nuk janë për t’u dëgjuar, nuk janë për t’u lexuar, nuk janë për t’u parë, por janë për t’u jetuar.

Kufijtë që ndajnë Jetën nga Vdekja janë të paqartë dhe të vagullt. Kush do të thotë se ku e mbaron njëra dhe ku fillon tjetra?

Është më e lehtë të qëndroni jashtë se sa të dilni jashtë.

O më mëso si të harroj të mendoj.

Mbani fytyrën tuaj gjithmonë drejt diellit – dhe hijet do të bien prapa jush.

Nëse je duke kaluar nëpër ferr, vazhdo të ecësh.

Biografia e një poeti është poezia e tij. Të gjitha të tjera janë poshtëshënime.