Thënie për fjalët (86 thënie)

Unë e konsideroj kritika thjesht një nxitje paraprake, një deklaratë për gjërat që një shkrimtar i ka të qarta në kokën e tij diku apo diçka tjetër, ndoshta përpara shkrimit; e pavlerë, nëse nuk vijnë në fruta në veprën e krijuar më vonë.

Ne nuk mund t’i kontrollojmë gjithmonë mendimet tona, por mund t’i kontrollojmë fjalët tona, dhe përsëritja trysnon ndërdijën, kështu pastaj bëhemi mjeshtër të situatës.

Asnjëherë mos debato në tryezën e darkës, sepse ai që nuk është i uritur gjithmonë gjen argumentin më të mirë.

Askush nuk di më mirë se një grua si t’i thotë gjërat që janë njëkohësisht njerëzore dhe të thella.

Elokuencë e vërtetë është të thuash atë që është e nevojshme, dhe asgjë tjetër përveç çfarë është e nevojshme.

Mënyra më e mire për ta mbajtur fjalën është të mos e japësh.

Të zgjuarit i zbukurojnë fjalët me mendimet e tyre, duke i situr ato si në sitë.

Buddha

E pamundur është fjalë që gjendet vetëm në fjalorin e budallenjve.

Filozofia është një kuptim i thjeshtë i thënë me fjalë të mëdha.

Unë i urrej librat; ata vetëm na mësojnë të flasim rreth gjërave për të cilat nuk dimë asgjë.