Thënie për elokuencën (2 thënie)

Elokuencë e vërtetë është të thuash atë që është e nevojshme, dhe asgjë tjetër përveç çfarë është e nevojshme.

Biseda dhe elokuenca nuk janë e njëjta gjë: të flasësh dhe të flasësh bukur janë dy gjëra. Një budalla bisedon, por një i mençur flet.