Thëniet e fundit

Çdo gjë thyhet dhe ndoshta prap ngjitet por një zemer kur thyhet një herë smund të ngjitet sa të ketë hënë dhe diell.

Anonim

Veshi është rruga drejt zemrës.

Kafshët janë në zotërim të vetes; shpirti i tyre është në zotërim të trupit të tyre. Por ato nuk kanë të drejta ndaj jetës së tyre, sepse nuk e duan atë.

Heronjtë nuk janë të njohur për mendjemadhësi; mburravecët e mëdhenj janë në përgjithësi ligavecët më të mëdhenj.

Për ta vënë në pikëpyetje një hamendje, nganjëherë mjafton ta çosh atë deri në tejskajin më të largët ku mund të shkojë.

Nuk më shqetëson asnjëherë veprimi, por vetëm mosveprimi.

Është e panatyrshme për një shumicë të sundojë, sepse një shumicë rrallë mund të organizohet dhe të bashkohet për veprim të veçantë, dhe një pakicë mundet.

Kur jam me ty, e harroj kohën dhe stinët me ndërrimet e tyre: të gjitha më pëlqejnë njëlloj.

Unë jam një xhirafë. Edhe kur ec dukem si një xhirafë me qafë të gjatë dhe me këmbë të gjata. Ajo është një kafshë shurdhmemece, dijeni këtë.

Unë trashëgimtar i të gjitha moshave, në pjesët më kryesore të kohës.